Schoolse activiteiten

Sinterklaas
Ook dit jaar had de Sint onze school De Teugelaar gevonden.
Na veel zoekwerk werd hij door één van de moeders naar ons adres gebracht.
Alle kinderen stonden te springen en te dansen dus een mooiere aankomst kon de Sint met zijn pieten niet wensen.
Hij heeft ons gezegd dat hij ontzettend genoten heeft van alle dansjes, liedjes en andere optredens. Wat een geweldige kinderen hebben wij toch met zoveel ideeën.
Hiervoor werd natuurlijk iedereen beloond met een mooi cadeau of een mooie eigen gemaakte surprise.
Kinderen, namens de Sint, pieten en de OR-werkgroep: KEI BEDANKT!!​

Kerstavond
Nadat vorig jaar het kerstdiner met succes een nieuw jasje heeft gekregen zijn we hierop verder gaan borduren. Ouders mochten op de avond van de rapportgesprekken inschrijven wat hun kinderen mee naar het kerstdiner zouden nemen. Soep, saté, nasi zijn één van de dingen waar kinderen mee verrast zijn. Gelukkig lukte het ook om de spullen zo bij de juf in te leveren dat het nog even warm bleef.
De ouderraad zorgde natuurlijk voor de aanvulling met stokbrood, knakworstjes, kipspiesjes, komkommer, enz. Ook was het fijn dat de worstenbroodjes en kaasbroodjes bij de EmTé konden worden opgewarmd en dat de ouders van Kay van de Ven gehaktballetjes voor de hele school sponsorden.
Terwijl de onderbouw naar alle ingestudeerde stukjes keken zat de bovenbouw heerlijk van het eten te genieten. Om 17.45 uur werden de rollen omgedraaid en mocht de onderbouw lekker eten.
Buiten werden de ouders net als andere jaren weer opgewacht door een live band en met warme dranken en koek. De gluhwein werd erg gewaardeerd.
De organisatie en het versieren was veel werk maar alle blijde gezichten maakte dat zeker goed. Volgend jaar zijn we er weer klaar voor.

Carnaval
Op vrijdagochtend 28 februari kwamen weer veel kinderen het schoolplein op verkleed in leuke en spannende kostuums. Veel kinderen waren in de afgelopen weken ontzettend creatief aan de slag gegaan thuis om prachtige carnavalswagens te knutselen. Het resultaat mocht er wezen!
De ochtend begon met de komst van de stads- en jeugdprins. Na een mooie speech van de jeugdprins op het podium buiten werd er nog even samen gedanst met de kinderen op het schoolplein, waarna de carnavalsprinsen weer werden uitgezwaaid. Het carnavalsfeest werd buiten voortgezet, waar ook de verkiezing plaatsvond van de nieuwe Prins en Prinses Teugelaar 2014. Iedere klas had weer één kind genomineerd, waarvan de klas vond dat hij/zij extra in het zonnetje gezet moest worden. De genomineerde kinderen werden op het podium gehuldigd met een mooie medaille en beretrots op hun nominatie. Ook werden de jarigen van die dag nog even toegezongen.
Wederom onder muzikale begeleiding van salsaband Dale Cana vond daarna een geweldige optocht door de wijk plaats. De vele toeschouwers genoten van de prachtige carnavalwagens, leuke en creatieve loopgroepen en vrolijk geklede kinderen. Met dank aan de ouders, die het verkeer op de drukke punten regelden, verliep de tocht super. Teruggekomen op school konden de kinderen en leerkrachten even bijkomen onder het genot van een bekertje ranja met wat lekkers. Daarna werd er weer verzameld in de aula voor de uitslag van de prijswinnaars van de optocht, die een mooi medaille kregen.
Om 12.30 uur werd de voorjaarsvakantie ingeluid……ALAAF!

Schoolreisje
Op donderdag 17 april heeft het tweejaarlijkse schoolreisje plaatsgevonden. Het beloofde gelukkig een hele mooie dag te worden, waarbij de zon zich regelmatig liet zien. Nadat de kinderen een plekje hadden gekregen in de bussen ging de reis van start, terwijl er nog even gezwaaid kon worden naar de vele ouders die hun kind(eren) uitzwaaiden bij school.
De kleuterklassen genoten volop van elkaar en alle speelmogelijkheden bij speelboerderij Hullie’s in Uden. De kinderen van de groepen 3 en 4 gingen helemaal los in alle attracties bij Dippie Doe in Best. In de Efteling liepen de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 vrolijk rond genietend van de vele attracties. Alle kinderen werden in de lunchpauze getrakteerd op een frietje met een snack. Met de hulp van vele begeleiders, waarvoor dank, hebben de kinderen genoten van een heerlijk dagje uit.

Koningsdag
Op vrijdag 25 april werd een gezonde start gemaakt met een heerlijk ontbijt. Daarna volgde een spelletjesparcours met verschillende beroepen als rode draad. In tegenstelling tot vorig jaar was het prachtig weer en alle spellen werden buiten gehouden.
Voor de kleuters was een apart spelprogramma in elkaar gezet, waarbij meneer Carlo zich helemaal had uitgedost als enthousiaste dansleraar. Ook hadden we heuse verpleegkundige bij een waterspel met spuiten. Daarnaast konden de kinderen zich uitleven op het springkussen als circusartiest, zich even brandweer voelen bij het waterspel met ouderwets water doorgeven, vuilniszakken werpen als een echte vuilnisman en voetballen zoals een profvoetballer.
Voor de groepen 3 t/m 8 bestond het spelprogramma uit bloemen bezorgen op de skippyslangen, post bezorgen via de stormbaan, loodgieter zijn bij de dakgotenrace, goudzoeker spelen door de kruipslangen, vuilniszakken werpen in containers, kaasboer spelen met de nepkazen op kaasdragers, cafébaas zijn met bierpulschuiven en profdanser(es) worden bij een dansworkshop. En ook bij deze spellen stonden vele hulpouders, waarbij ook hier sommige ouders hun kleding helemaal hadden aangepast aan het spel waarbij ze hielpen…..superleuk!
Tussendoor was er een korte pauze met ranja en een eierkoek om even op adem te komen. Natuurlijk kon een overheerlijk ijsje aan het einde niet uitblijven als traktatie voor de kinderen voor hun enthousiaste inzet bij alle spellen.
Om 12.15 uur verzamelden alle kinderen zich op het schoolplein en werd de ingestudeerde dans op het uitgekozen lied van de Koningsspelen gedanst gevolgd door de dans van de dansworkshop, die Brigitte Wittenberg had gegeven tijdens het dansspel bij groep 3 t/m 8.
Aan deze geweldige ochtend, met dank aan de vele hulpouders, kwam om 12.30 uur een einde toen de zoemer klonk en iedereen kon gaan genieten van de meivakantie.